Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
SABAYON:
- 200 g eidooier
- 100 g suiker
- 2 dl witte wijn
- ½ dl fraises des bois
- 1 kg aardbeien
DEEGRASTER:
- 1 dl water
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 100 g eieren
- zout
GARNERING
- mint
Instructies
- De aardbeien wassen en kroontje verwijderen.
- Aardbeien halveren en in koeling zetten.
DEEGRASTER :
- Water en boter verwarmen tot de boter is gesmolten.
- Hierna geheel aan de kook brengen en in een keer de bloem toevoegen en van het vuur af tot een bal roeren.
- Op laag vuur even laten garen en van het vuur af de eieren er een voor een door roeren.
- Hiervan 16 rasters spuiten op ingevette halve bollen.
- In oven van 190 graden in 10 minuten afbakken en laten afkoelen.
SABAYON :
- De eidooier samen met de suiker en de fraises des bois aan de witte wijn toevoegen.
- Dit op hoog vuur tot stand kloppen.
DRESSEREN :
- De aardbeien over de borden verdelen en hierover de sabayon scheppen.
- De deegrasters er overheen zetten en hierop een pluk mint leggen en bestuiven met poedersuiker.