Aardbeienkaviaar met Couscous en Vanille

Aardbeienkaviaar met Couscous en Vanille

Een bijzonder dessert met couscous gegaard in aardbeiensap, op smaak gebracht met vanillesuiker en elegant geserveerd in een ei. Perfect voor een feestelijke afsluiting!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • fijne zeef
  • Eierhouder (optioneel)

Ingrediënten

  • Couscous hoeveelheid naar keuze
  • 200 g aardbeien door een zeef gewreven
  • Vanillesuiker naar smaak
  • 4 eieren

Instructies

  • Pureer de aardbeien en wrijf ze door een fijne zeef om het sap te verkrijgen.
  • Kook de couscous in het aardbeiensap volgens de instructies op de verpakking.
  • Breng de gegaarde couscous op smaak met vanillesuiker naar smaak.
  • Snijd de bovenkant van de eieren af en verwijder voorzichtig het eiwit en eigeel.
  • Reinig de eischelpen voor de presentatie.
  • Serveer de aardbeiencouscous in de lege eischelpen voor een unieke presentatie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer dit lichte dessert met een dessertwijn zoals een Moscato of een fruitige champagne.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 2 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch