Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram Aardbeien
- 4 eetlepels basterdsuiker
- 125 ml slagroom
- 1 bakje Mascarpone
- 1 pak lange vingers
- 300 ml witte wijn zoete
Instructies
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat goed uitlekken.
- Pureer iets meer dan de helft van de aardbeien met de suiker.
- Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
- Bekleed een schaal of cakevorm met huishoudfolie.
- Klop de slagroom stijf.
- Roer de mascarpone met een vork door de aardbeienpuree.
- Spatel daarna de slagroom erdoor.
- Leg een laag lange vingers in de schaal en besprenkel met witte wijn.
- Schep daarna de helft van het aardbeienmengsel erop.
- Maak nog een laag met lange vingers, ook hierop sprenkel je een beetje witte wijn.
- Verdeel de rest van het aardbeienmengsel in de cakevorm en sluit af met een laag aardbeien.
- Dek de schaal af met folie en zet de tiramisu minstens een dag in de koelkast om op te stijven.
- 10.
Notities / Tips / Wijnadvies
Door het huishoudfolie krijg je de tiramisu makkelijk uit de vorm.