Amandel Kersen Kruimeltaart
Ingrediënten
- 1 rol glutenvrij quiche- en taartdeeg
- 60 g amandelmeel
- 2 blikken kersen vlaaivulling
Voor het kruimeldeeg:
- 100 g roomboter in kleine blokjes
- 100 g suiker
- 150 g amandelmeel
- 1 tl zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en plaats het direct in de taartvorm.
- Versterk de randen met het overhangende deeg.
- Prik het deeg meerdere keren in met een vork.
- Verspreid het amandelmeel over de bodem van het deeg.
Maak het kruimeldeeg.
- Meng de ingrediënten door ze wrijvend tussen de vingers te wrijven in een kom.
- Als de boter te zacht wordt, zet de kom dan weer even in de koelkast.
- Ga door tot je een mooie kruimelige structuur hebt.
- Schep de kersen vlaaivulling over de bodem.
- Verdeel hier het kruimeldeeg overheen.
- Bak onderin de oven gedurende 35-40 minuten, tot mooi bruin en gaar.
- Serveer bijvoorbeeld warm uit de oven met een toefje slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Deze heerlijke amandel kersen kruimeltaart is een klassieker uit Nederland.
- Het gaat perfect samen met een glas dessertwijn, zoals een rode port of een zoete Riesling.
- Geniet van de combinatie van knapperig kruimeldeeg, sappige kersen en een vleugje amandel.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 30 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 35 g