Amandel Kersen Kruimeltaart

Porties: 6
exclusief baktijd 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol glutenvrij quiche- en taartdeeg
  • 60 g amandelmeel
  • 2 blikken kersen vlaaivulling

Voor het kruimeldeeg:

  • 100 g roomboter in kleine blokjes
  • 100 g suiker
  • 150 g amandelmeel
  • 1 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en plaats het direct in de taartvorm.
  • Versterk de randen met het overhangende deeg.
  • Prik het deeg meerdere keren in met een vork.
  • Verspreid het amandelmeel over de bodem van het deeg.

Maak het kruimeldeeg.

  • Meng de ingrediënten door ze wrijvend tussen de vingers te wrijven in een kom.
  • Als de boter te zacht wordt, zet de kom dan weer even in de koelkast.
  • Ga door tot je een mooie kruimelige structuur hebt.
  • Schep de kersen vlaaivulling over de bodem.
  • Verdeel hier het kruimeldeeg overheen.
  • Bak onderin de oven gedurende 35-40 minuten, tot mooi bruin en gaar.
  • Serveer bijvoorbeeld warm uit de oven met een toefje slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Deze heerlijke amandel kersen kruimeltaart is een klassieker uit Nederland.
  • Het gaat perfect samen met een glas dessertwijn, zoals een rode port of een zoete Riesling.
  • Geniet van de combinatie van knapperig kruimeldeeg, sappige kersen en een vleugje amandel.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 30 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch