Amandel-pruimengalette met een goudbruine, gevouwen korst, gevuld met plakjes pruim in een spiraalpatroon en een laagje amandelroom, gegarneerd met amandelschaafsel en suiker, geserveerd op een houten plank met slagroom en munt.

Amandel Pruimen Galette

Porties: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol glutenvrij bladerdeeg
  • 60 g amandelmeel
  • 500 g pruimen in kwarten gesneden
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel rietsuiker

Optioneel:

  • glutenvrij vanille-ijs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel het amandelmeel over het deeg, laat een rand van 3-4 cm over.
  • Meng de pruimen met de bruine basterdsuiker in een kom en schep dit op het deeg.
  • Vouw de randen van het deeg naar binnen en bestrijk met losgeklopt ei.
  • Strooi vervolgens de rietsuiker erover.
  • Bak gedurende 35-40 minuten in het midden van de oven, tot de galette goudbruin en gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Serveer met een bolletje glutenvrij vanille-ijs voor een heerlijke combinatie.
 

Wijnadvies

Deze galette gaat goed samen met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit de Elzas.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 23 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Noten / Taart
Land van herkomst Frankrijk