ambachtelijke boerenabrikozen in brandewijn

Ambachtelijke Boerenabrikozen in Brandewijn

Maak kennis met ambachtelijke boerenabrikozen in brandewijn: een heerlijke traktatie die je 6 weken moet laten trekken voor de perfecte smaak. Ideaal voor feestelijke gelegenheden of als een bijzondere toevoeging aan desserts!
Porties: 4 Stuks
Bereidingstijd: 5 minuten
6 weken inweken 42 dagen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g gewelde abrikozen
  • 150 g kristalsuiker
  • 500 ml brandewijn
  • ½ sinaasappel schil
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Was de abrikozen grondig in heet water.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
  • Schil de sinaasappel dun.
  • Reinig een inmaakpot grondig.
  • Plaats de abrikozen samen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot.
  • Giet de brandewijn erover.
  • Sluit de pot goed af en laat deze minstens 6 weken op een donkere plek staan.
  • Schud de pot regelmatig gedurende deze periode.
  • Serveer de boerenabrikozen in glaasjes met een cocktailprikker voor gemakkelijke consumptie.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Bewaar de boerenabrikozen tot 6 maanden na bereiding.
Na opening blijven ze nog ongeveer 1 maand goed.

Voedingswaarden

Serving: 100 g | Calories: 150 kcal | koolhydraten: 30 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal / Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Picknick / Verjaardag