Amerikaanse Marinade voor Vlees en Wild
Geschikt voor marineren van ongeveer 1,5 kg vlees
Equipment
- Plastic of roestvrijstalen bak (geen aluminium)
- Steelpan (indien gekookte marinade)
Ingrediënten
- ¾ liter rode wijn of witte wijn
- ¼ liter slaolie
- Mirepoix dobbelsteentjes:
- 100 gram ui
- 50 gram wortel
- 50 gram selderij
- 1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagel
- 5 gram peper
- Zout naar smaak
Optioneel voor wild:
- 10 gram geplette jeneverbessen
- 10 gram korianderkorrels
Instructies
Voorbereiding van de Mirepoix:
- Snijd de ui, wortel en selderij in dobbelsteentjes.
Meng de marinade:
- Meng de olie met de wijn in een kom.
- Voeg de mirepoix, knoflook, rozemarijn, tijm, laurierblaadje, kruidnagel, peper en zout toe.
- Optioneel voor wild: Voeg de geplette jeneverbessen en korianderkorrels toe.
Marineren van het vlees:
- Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak.
- Giet de marinade over het vlees, zorg dat het vlees volledig bedekt is.
- Laat kleine stukken vlees in ongekookte marinade 24 uur marineren.
Kookoptie:
Gekookte Marinade:
- Meng dezelfde ingrediënten als hierboven.
- Breng de marinade in een steelpan tegen het kookpunt en pocheer gedurende ongeveer 1 uur.
- Laat de marinade volledig afkoelen voordat u deze over het vlees giet.
- Met gekookte marinade kunt u het marineren verkorten tot 5-6 uur.