Carpaccio van Ossenhaas met Romige Citroensaus

Carpaccio van Ossenhaas met Romige Citroensaus

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels melk
  • Citroensap
  • Worcestershiresaus
  • Witte peper
  • Zout
  • 100 g flinterdun gesneden ossenhaas zelf gesneden of kant-en-klaar rundercarpaccio

Instructies

  • Meng de mayonaise met de melk om een dunne saus te maken.
  • Breng de saus op smaak met citroensap, worcestershiresaus, witte peper en zout.
  • Proef en pas de smaken naar wens aan.
  • Leg de flinterdun gesneden ossenhaas op een serveerschaal.
  • Druppel de saus in strepen over de carpaccio.
  • Serveer met geroosterde sneetjes ciabatta, ingesmeerd met knoflookolie

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij een verfijnde carpaccio van ossenhaas past een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië. De wijn moet het gerecht complementeren zonder te overheersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken