Appelbeignets met Gemberchutney

Een rustieke oude houten tafel met goudbruine appelbeignets, gevuld met amandelspijs en geserveerd met een kommetje gemberchutney. De beignets zijn krokant en bestrooid met kaneel en suiker, gegarneerd met munt. Eén beignet is opengesneden zodat de vulling zichtbaar is. De tafel is sfeervol aangekleed met herfstdecoratie zoals blaadjes en een warme servet.

Appelbeignets met Gemberchutney

Verwarmende appelbeignets met een verrassende gemberchutney en een vleugje amandelspijs. Een feestelijk dessert met een zoete en pittige smaakcombinatie.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 50 gram amandelspijs
  • 3 eetlepels bier
  • 70 gram bloem
  • 150 gram boter gesmolten
  • 1 dl citroensap
  • 1 ei
  • frituurvet of -olie
  • 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember
  • 1-2 theelepels kaneel
  • 4 blaadjes munt
  • 160 gram suiker
  • 10 gram suiker
  • ½ theelepel gist droge
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil 4 appels en verwijder met een appelboor de klokhuisen.
  • Bestrijk de appels met 150 gr gesmolten boter en bestrooi ze met 150 gr suiker.
  • Bak ze in het midden van de oven in 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Haal de appels uit de schaal en bestrooi ze met kaneel.
  • Roer de aanbaksels met 1 dl citroensap los en roer 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember door de saus.
  • Vul de holten van de appel met 50 gram amandelspijs en een blaadje munt.
  • Roer een beslag van 1 ei, 70 gram bloem, 3 eetlepels bier, ½ theelepel gist (droge), 10 gr suiker en een snufje zout.
  • Verhit het frituurvet tot 180°C.
  • Doop de appels in het beslag en frituur ze snel krokant.
  • Serveer de beignets met het gemberchutney sausje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer de appelbeignets warm, direct na het frituren.
  • Garneer eventueel met wat extra poedersuiker.
Wijnadvies:
  • Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, of een mousserende wijn past goed bij dit zoete gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw