Appelbeignets met Gemberchutney
Verwarmende appelbeignets met een verrassende gemberchutney en een vleugje amandelspijs. Een feestelijk dessert met een zoete en pittige smaakcombinatie.
Ingrediënten
- 4 appels
- 50 gram amandelspijs
- 3 eetlepels bier
- 70 gram bloem
- 150 gram boter gesmolten
- 1 dl citroensap
- 1 ei
- frituurvet of -olie
- 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember
- 1-2 theelepels kaneel
- 4 blaadjes munt
- 160 gram suiker
- 10 gram suiker
- ½ theelepel gist droge
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil 4 appels en verwijder met een appelboor de klokhuisen.
- Bestrijk de appels met 150 gr gesmolten boter en bestrooi ze met 150 gr suiker.
- Bak ze in het midden van de oven in 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Haal de appels uit de schaal en bestrooi ze met kaneel.
- Roer de aanbaksels met 1 dl citroensap los en roer 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember door de saus.
- Vul de holten van de appel met 50 gram amandelspijs en een blaadje munt.
- Roer een beslag van 1 ei, 70 gram bloem, 3 eetlepels bier, ½ theelepel gist (droge), 10 gr suiker en een snufje zout.
- Verhit het frituurvet tot 180°C.
- Doop de appels in het beslag en frituur ze snel krokant.
- Serveer de beignets met het gemberchutney sausje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer de appelbeignets warm, direct na het frituren.
- Garneer eventueel met wat extra poedersuiker.
- Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, of een mousserende wijn past goed bij dit zoete gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 45 g