Appeltaart met deksel

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g bladerdeeg uit diepvries
  • 1 kg appelen
  • 150 g suiker
  • 1 dl slagroom
  • 30 g boter
  • 1 ei
  • 1 greep krenten
  • 1 snuifje kaneel

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontvriezen in de koelkast.
  • De dag vooraf de krenten te weken zetten.
  • |Het deeg plat rollen tot op 2 a 3 mm.
  • Leg het in een taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnee, prik er in met een vork, over heel de oppervlakte.
  • Rol het overschietende deeg tot een schijf, die de taart precies kan bedekken.
  • Schil de appelen, snijd ze in vieren en haal de pitten er uit.
  • Verdeel de parten weer in dunne schijfjes.
  • Doe die, met de suiker, de slagroom en de kaneel in een kookpot
  • Onafgedekt laten gaar koken.
  • Dikwijls heel voorzichtig omroeren, zonder de schijfjes te breken, totdat alle vocht is opgeslorpt of afgekookt.
  • De appelen moeten de slagroom hebben opgenomen.
  • Doe er dan de krenten bij.
  • Deze bereiding op de taartbodem schudden, leg er nootjes boter op en doe er het geprepareerde deeg-deksel over.
  • Knijp de boorden dicht met de vingers, strijk geklopt ei over geheel de oppervlakte.
  • Maak met de vinger een gaatje in het midden. (het dient als schouw).
  • Gedurende ongeveer 45 minuten in een warme oven (thermostaat 7) plaatsen.
  • De baktijd surveilleren.
  • Lauw of koud opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Gebak
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch