Aromatische Kweepeerlikeur met Citroen en Koriander
Deze huisgemaakte kweepeerlikeur combineert de zoete, bloemige smaak van kweepeer met frisse citroen en kruidige koriander. Een perfecte digestief na een feestmaal!
Equipment
- Grote weckpot of afsluitbare glazen pot
- Trechter
- Fles voor opslag
Ingrediënten
- 0,5 kg kweeperenschillen
- 1 liter alcohol van 40% AV
- 0,2 kg suiker
- 2 citroenen sap
- 25 g koriander
Instructies
- Wrijf het dons van de kweeperenschillen af met een droge doek en schil vervolgens de vruchten.
- Doe de kweeperenschillen samen met de alcohol en koriander in een grote afsluitbare pot.
- Voeg de suiker toe en roer goed door.
- Pers de citroenen uit en voeg het sap toe aan het mengsel.
- Sluit de pot goed af en zet deze op een warme plaats, bijvoorbeeld in de keuken.
- Laat het geheel een maand macereren.
- Schud de pot om de paar dagen zachtjes zodat de smaken goed mengen.
- Na een maand zeef je de likeur door een fijne zeef of kaasdoek.
- Giet de gezeefde likeur over in een mooie fles en laat deze nog enkele dagen klaren.
- Serveer gekoeld of bij kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de kweepeerlikeur gekoeld in kleine likeurglazen. Heerlijk bij een kaasplankje of als digestief na een uitgebreid diner.
Wijnadvies:
Deze likeur past perfect bij een dessertwijn zoals een Sauternes of een andere zoete, versterkte wijn.
Voedingswaarden
Serving: 50 ml | Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 0 g | Sugar: 14 g