Artisjok-Spinazie Borrelpizza met Ricotta
1 ronde bakvorm van ongeveer 25 cm
Equipment
- 1 ronde bakvorm van ongeveer 25 cm
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g
- 150 g verse spinazie
- 1 blik artisjokken fijngesneden zonder vocht
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 100 g ricotta
- Rasp van de schil van een kwart citroen
- Versgemalen peper en zout
- Een beetje olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hier de knoflook een minuut in.
- Voeg de spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie zacht en geslonken is.
- Zet de warmtebron laag en roer de gesneden artisjokkenharten en ricotta er goed doorheen.
- Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
- Rol het deeg uit en besmeer met het ricottamengsel, inclusief de randjes.
- Rol het deeg op tot een lange rol.
- Gebruik een stuk bakpapier als hulpmiddel bij het rollen.
- Snijd het deeg in rolletjes van 1 tot 1,5 cm breed.
- Vet de bakvorm in met olijfolie en plaats de rolletjes van buiten naar binnen in de ronde vorm.
- Bak de pizza in 25-30 minuten mooi goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer deze heerlijke borrelpizza als smakelijk hapje op feestjes of als onderdeel van een gezellige borrelplank.
- Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de rijke smaken van deze borrelpizza.