Artisjok-Spinazie Borrelpizza met Ricotta

1 ronde bakvorm van ongeveer 25 cm
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 1 ronde bakvorm van ongeveer 25 cm

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g
  • 150 g verse spinazie
  • 1 blik artisjokken fijngesneden zonder vocht
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 g ricotta
  • Rasp van de schil van een kwart citroen
  • Versgemalen peper en zout
  • Een beetje olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hier de knoflook een minuut in.
  • Voeg de spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie zacht en geslonken is.
  • Zet de warmtebron laag en roer de gesneden artisjokkenharten en ricotta er goed doorheen.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
  • Rol het deeg uit en besmeer met het ricottamengsel, inclusief de randjes.
  • Rol het deeg op tot een lange rol.
  • Gebruik een stuk bakpapier als hulpmiddel bij het rollen.
  • Snijd het deeg in rolletjes van 1 tot 1,5 cm breed.
  • Vet de bakvorm in met olijfolie en plaats de rolletjes van buiten naar binnen in de ronde vorm.
  • Bak de pizza in 25-30 minuten mooi goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
  • Serveer deze heerlijke borrelpizza als smakelijk hapje op feestjes of als onderdeel van een gezellige borrelplank.
  • Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de rijke smaken van deze borrelpizza.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch