Artisjokbodems met Pesto Mayonaise en Ham
Deze artisjokbodems met een romige pestomayonaise en hartige hamblokjes zijn een elegant en smaakvol voorgerecht dat eenvoudig te bereiden is.
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 8 artisjokbodems blik, 400 g, bijv. Royal Mail
- 3 dikke plakken rauwe ham ongeveer 50 g
- 1 potje rode pesto 113 ml, bijv. Grand'Italia
- 2 el mayonaise
- 2 el zure room
- 1 bakje tuinkers 20 g
Instructies
- Voorbereiding:
- Laat de artisjokbodems uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de rauwe ham in kleine blokjes.
- Meng in een kom de pesto, mayonaise en zure room.
- Voeg de blokjes rauwe ham toe aan het pestomengsel en schep alles goed door.
- Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
- Instructies:
- Verdeel de pesto mayonaise over de artisjokbodems.
- Garneer met toefjes tuinkers.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g