Artisjokbodems met Pesto Mayonaise en Ham

Deze artisjokbodems met een romige pestomayonaise en hartige hamblokjes zijn een elegant en smaakvol voorgerecht dat eenvoudig te bereiden is.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 8 artisjokbodems blik, 400 g, bijv. Royal Mail
  • 3 dikke plakken rauwe ham ongeveer 50 g
  • 1 potje rode pesto 113 ml, bijv. Grand'Italia
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 bakje tuinkers 20 g

Instructies

  • Voorbereiding:
  • Laat de artisjokbodems uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de rauwe ham in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de pesto, mayonaise en zure room.
  • Voeg de blokjes rauwe ham toe aan het pestomengsel en schep alles goed door.
  • Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
  • Instructies:
  • Verdeel de pesto mayonaise over de artisjokbodems.
  • Garneer met toefjes tuinkers.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Picknick