Artisjokken in Mediterraanse Sherrymarinade
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
Instructies
- Halveer de artisjokharten.
- Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de helft van de olijfolie.
- Bak de artisjokharten 3-4 minuten zachtjes tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de plakjes knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de droge sherry toe en stoof alles zachtjes door tot bijna alle sherry verdampt is.
- Klop in een schaal een dressing van rode-wijnazijn, de rest van de olijfolie, zout en peper naar smaak.
- Voeg de artisjokken en het stoofvocht toe aan de dressing en laat het geheel ongeveer 30 minuten afkoelen.
- Meng de fijngeknipte peterselie door de artisjokken.
- Serveer direct of bewaar afgedekt bij kamertemperatuur tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge Fino sherry of een Manzanilla sherry past uitstekend bij dit gerecht. De lichte, nootachtige smaken van de sherry complementeren de artisjokken en de marinade perfect.Voedingswaarden
Calories: 272 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 2 g | Vet: 28 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 1 g