Aspergebavarois met Vinaigrettesaus en Truffelstengel

Aspergebavarois met Vinaigrettesaus en Truffelstengel

Deze delicate aspergebavarois, gecombineerd met een kruidige vinaigrette en krokante truffelstengels, is een verfijnd voorgerecht dat perfect past bij een elegante maaltijd.
Porties: 4
+ tijd om op te stijven 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g Coppa de marcassin
  • 1 kg asperges
  • 20 g gelatine
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 dl room
  • 1 dl aspergevocht
  • ½ dl witte wijn
  • ½ dl dragonazijn
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 dl druivenpitolie
  • Mosterd naar smaak
  • Bieslook fijngehakt
  • Peterselie fijngehakt
  • Dragon fijngehakt
  • Kappertjes fijngehakt
  • Truffelpasta naar smaak
  • 2 lapjes bladerdeeg
  • Kervel voor garnering

Instructies

Bavarois:

  • Schil de asperges en snijd de koppen af op 5 cm.
  • Snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Kook de aspergeschillen en kontjes in water en passeer de bouillon.
  • Kook hierin de aspergepunten beetgaar en laat ze afkoelen.
  • Pureer de aspergestukken en kook het aspergevocht.
  • Voeg de gelatine toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel licht opstijven en spatel er vervolgens de geklopte room doorheen.
  • Vul natgemaakte vormen met het mengsel en laat de bavarois in de koeling volledig opstijven.

Vinaigrette:

  • Snipper de sjalot en reduceer deze samen met aspergevocht, witte wijn en dragonazijn tot er ongeveer 1 dl overblijft.
  • Roer de mosterd door de vloeistof en voeg al roerend de verschillende oliën toe.
  • Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper en voeg de fijngehakte kruiden en kappertjes toe.

Truffelstengels:

  • Bestrijk het bladerdeeg met truffelpasta en rol het uit.
  • Snijd het deeg in dunne stengels en bak deze gedurende 10 minuten af op 180 graden.
  • Laat afkoelen.

Dresseren:

  • Stort de bavarois voorzichtig op de borden.
  • Leg de coppa langs de bavarois en besprenkel met de vinaigrette.
  • Garneer met de truffelstengels en enkele takjes kervel.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pouilly-Fumé. De zuren en frisse aroma’s van de wijn passen perfect bij de delicate smaak van asperges en de vinaigrette.

Voedingswaarden

Calories: 750 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 55 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Lente / Zomer