Asperges met Slakken en Basilicumsaus
Een luxe voorgerecht met malse asperges, slakken en een romige basilicumsaus, gegratineerd onder de grill.
Equipment
- grill
Ingredients
Instructions
- Maak de asperges schoon.
- Snijd de stelen in julienne (dunne reepjes).
- Stoof de asperges 8-10 minuten gaar in 2 eetlepels boter.
- Snipper het sjalotje en bak glazig in de rest van de boter.
- Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en kook in tot sausdikte.
- Roer de eidooier door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde borden en leg de slakken erop.
- Schep de saus over de slakken en laat kort gratineren onder de grill.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct na het gratineren.
- Lekker met stokbrood om de saus op te deppen.
- Pinot Blanc (Elzas): Een droge witte wijn die goed past bij de romige saus en slakken.
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g