Een luxe gerecht met witte en groene asperges, slakken en een romige basilicumsaus, gegratineerd onder de grill en geserveerd op een rustieke houten tafel.

Asperges met Slakken en Basilicumsaus

Een luxe voorgerecht met malse asperges, slakken en een romige basilicumsaus, gegratineerd onder de grill.
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 250 gram asperges
  • 3 eetlepels boter
  • Zout
  • Peper
  • 1 sjalotje
  • 1 dl slagroom
  • 1 ei
  • 10 blaadjes basilicum
  • 24 slakken

Instructions

  • Maak de asperges schoon.
  • Snijd de stelen in julienne (dunne reepjes).
  • Stoof de asperges 8-10 minuten gaar in 2 eetlepels boter.
  • Snipper het sjalotje en bak glazig in de rest van de boter.
  • Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en kook in tot sausdikte.
  • Roer de eidooier door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde borden en leg de slakken erop.
  • Schep de saus over de slakken en laat kort gratineren onder de grill.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer direct na het gratineren.
  • Lekker met stokbrood om de saus op te deppen.
Wijnadvies:
  • Pinot Blanc (Elzas): Een droge witte wijn die goed past bij de romige saus en slakken.
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Slakken / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij