Asperges met Zalm en Boter Saus
Malse zalm met asperges in een romige botersaus. Een klassiek lentegerecht.
Equipment
Ingredients
- 1 flinke mespunt allesbinder
- 1 theelepel limoen- of citroensap
- 2 eetlepels bieslook fijngesneden
- 2 eetlepels slagroom
- 200 gram ijskoude boter gelijke stukken
- 4 takjes dille vers
- 500 gram gefileerde zalm gelijke stukken
- 750 gram verse geschilde witte asperges
- 1 eetlepel droge witte vermout Noilly Prat
- 1 visbouillontablet
- Peper
- Zout
Instructions
- Kook de asperges 10 minuten in kokend water met zout.
- Zet het vuur uit en laat de asperges 10 minuten staan.
- Breng 8 dl water aan de kook en los het bouillontablet op.
- Pocheer de zalm 5 minuten in het kokende vocht.
- Breng 4 eetlepels pocheervocht aan de kook met slagroom en vermout.
- Laat inkoken tot de helft.
- Roer de allesbinder erdoor.
- Klop de koude boter erdoor (één voor één).
- Voeg limoen- of citroensap, peper en zout toe.
- Leg de zalm op borden met de asperges.
- Schep de botersaus erover.
- Bestrooi met bieslook en garneer met dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de asperges met zalm direct.
Wijnadvies:
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de zalm en botersaus.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de delicate smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g