Witte asperges met perfect gegaarde zalm en een romige botersaus, gegarneerd met verse dille en geserveerd met een partje citroen op een rustieke houten tafel.

Asperges met Zalm en Boter Saus

Malse zalm met asperges in een romige botersaus. Een klassiek lentegerecht.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 1 flinke mespunt allesbinder
  • 1 theelepel limoen- of citroensap
  • 2 eetlepels bieslook fijngesneden
  • 2 eetlepels slagroom
  • 200 gram ijskoude boter gelijke stukken
  • 4 takjes dille vers
  • 500 gram gefileerde zalm gelijke stukken
  • 750 gram verse geschilde witte asperges
  • 1 eetlepel droge witte vermout Noilly Prat
  • 1 visbouillontablet
  • Peper
  • Zout

Instructions

  • Kook de asperges 10 minuten in kokend water met zout.
  • Zet het vuur uit en laat de asperges 10 minuten staan.
  • Breng 8 dl water aan de kook en los het bouillontablet op.
  • Pocheer de zalm 5 minuten in het kokende vocht.
  • Breng 4 eetlepels pocheervocht aan de kook met slagroom en vermout.
  • Laat inkoken tot de helft.
  • Roer de allesbinder erdoor.
  • Klop de koude boter erdoor (één voor één).
  • Voeg limoen- of citroensap, peper en zout toe.
  • Leg de zalm op borden met de asperges.
  • Schep de botersaus erover.
  • Bestrooi met bieslook en garneer met dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de asperges met zalm direct.
Wijnadvies:
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de zalm en botersaus.
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de delicate smaken van het gerecht complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Zalm
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Pasen