Aspergesalade met Krieltjes, Aardbeien en Gerookte Kip

Aspergesalade met Krieltjes, Aardbeien en Gerookte Kip

Deze aspergesalade met krieltjes, aardbeien en gerookte kip combineert frisse en hartige smaken tot een heerlijke maaltijdsalade.
Porties: 4
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram geschilde krieltjes
  • 1 kg schoongemaakte asperges in stukjes gesneden
  • Flinke scheut citroenolie
  • 400 gram veldsla
  • 500 gram schoongemaakte aardbeien in vieren gesneden
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 2 stuks gerookte kipfilet in blokjes gesneden

Instructies

  • Meng de citroenolie en Griekse yoghurt goed door elkaar in een mengkom.
  • Voeg zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak toe.
  • Kook de asperges in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Bak de krieltjes in een koekenpan tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat ook deze afkoelen tot lauwwarm.
  • Doe ondertussen de veldsla, aardbeien en gerookte kipblokjes in een ruime schaal.
  • Voeg de dressing van olie en yoghurt toe aan de schaal met veldsla en hussel alles goed door elkaar.
  • Voeg de lauwwarme krieltjes en asperges toe aan de salade en meng voorzichtig.
  • Serveer de aspergesalade direct, eventueel met geroosterd brood aan de zijkant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Lunch / Salade
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij