Aubergine-Courgette Pannetje met Tomatensaus
Een smaakvol aubergine-courgette pannetje met frisse tomatensaus, knoflook en kruiden. Dit vegetarische gerecht is eenvoudig te maken en zit boordevol mediterrane smaken.
Ingrediënten
- 1 aubergine in stukjes
- 1 courgette in stukjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 dl Tomato frito
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel bieslook
- Zout naar smaak
Instructies
- Snipper de sjalotjes en knoflook, en snijd de aubergine en courgette in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotjes en knoflook al roerend in 10 minuten glazig.
- Voeg de aubergine en courgette toe en bak deze 5 minuten mee.
- Voeg de Tomato frito, basilicum en bieslook toe.
- Laat het geheel afgedekt gaar stoven en breng op smaak met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit aubergine-courgette pannetje met een lichte, droge rosé of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De fruitige zuren van de wijn complementeren de tomatensaus en groenten.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 1 mg | Sugar: 6 g