Aubergine-Courgette Pannetje met Tomatensaus

Aubergine-Courgette Pannetje met Tomatensaus

Een smaakvol aubergine-courgette pannetje met frisse tomatensaus, knoflook en kruiden. Dit vegetarische gerecht is eenvoudig te maken en zit boordevol mediterrane smaken.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 aubergine in stukjes
  • 1 courgette in stukjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 dl Tomato frito
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel bieslook
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snipper de sjalotjes en knoflook, en snijd de aubergine en courgette in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotjes en knoflook al roerend in 10 minuten glazig.
  • Voeg de aubergine en courgette toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de Tomato frito, basilicum en bieslook toe.
  • Laat het geheel afgedekt gaar stoven en breng op smaak met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer dit aubergine-courgette pannetje met een lichte, droge rosé of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De fruitige zuren van de wijn complementeren de tomatensaus en groenten.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 1 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Herfst / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch