Aubergine Kaviaar
Natuurlijk is dit geen echte kaviaar, maar wél een heerlijk vegetarisch voorgerecht gemaakt van aubergines
		
		
		
	Ingrediënten
- 2 aubergines
 - 3 teentjes knoflook fijngehakt
 - 4 eetlepels olijfolie
 - 1 eetlepel azijn
 - ½ bosje verse koriander fijngehakt
 - Zout naar smaak
 - Peper naar smaak
 
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 - Prik gaatjes rondom in de aubergines en rooster ze 20-30 minuten op een bakplaat tot het vel begint te rimpelen.
 - Draai ze af en toe om tijdens het roosteren.
 - Snijd de aubergines in de lengte open en schep het zachte vruchtvlees eruit met een lepel.
 - Doe het vruchtvlees in een keukenmachine en voeg de knoflook, olijfolie, azijn, fijngehakte koriander, zout en peper toe.
 - Mix alles tot een dikke massa ontstaat.
 - Voeg geleidelijk olijfolie toe tot het een romige consistentie heeft.
 - Proef en voeg indien nodig extra zout en/of peper toe.
 - Garneer de "kaviaar" eventueel met ontpitte zwarte olijven en een blaadje koriander.
 
Serveertips:
- Serveer de auberginekaviaar met Marokkaans of Turks brood.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze smakelijke vegetarische spread gemaakt van aubergines is een heerlijk voorgerecht om te serveren met knapperig brood.