Aubergine Kaviaar
Natuurlijk is dit geen echte kaviaar, maar wél een heerlijk vegetarisch voorgerecht gemaakt van aubergines
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- ½ bosje verse koriander fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Prik gaatjes rondom in de aubergines en rooster ze 20-30 minuten op een bakplaat tot het vel begint te rimpelen.
- Draai ze af en toe om tijdens het roosteren.
- Snijd de aubergines in de lengte open en schep het zachte vruchtvlees eruit met een lepel.
- Doe het vruchtvlees in een keukenmachine en voeg de knoflook, olijfolie, azijn, fijngehakte koriander, zout en peper toe.
- Mix alles tot een dikke massa ontstaat.
- Voeg geleidelijk olijfolie toe tot het een romige consistentie heeft.
- Proef en voeg indien nodig extra zout en/of peper toe.
- Garneer de "kaviaar" eventueel met ontpitte zwarte olijven en een blaadje koriander.
Serveertips:
- Serveer de auberginekaviaar met Marokkaans of Turks brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze smakelijke vegetarische spread gemaakt van aubergines is een heerlijk voorgerecht om te serveren met knapperig brood.