Auberginesalade met tomaatjes
Snel te maken
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 teentjes knoflook
- 7 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma & chilipeper fles à 250 ml
- 1 bak cherrytomaatjes ca. 250 g
- 2 blikjes Ansjovis filets à 50 g
- 3 eetlepel(s) azijn
- 150 g feta kaas
- 1 stokbrood
Instructies
- Aubergines wassen, schoonmaken, halveren en in blokjes snijden.
- Knoflook pellen en snipperen.
- In grote koekenpan 5 eetlepels olie verhitten.
- Knoflook en aubergine ca. 10 minuten zachtjes bakken.
- Intussen tomaatjes schoonmaken en halveren.
- Ansjovis laten uitlekken en in stukjes snijden.
- Dressing kloppen van rest van olie en azijn.
- Aubergine, tomaten en vis door dressing scheppen.
- Afgedekt nog ca. 10 minuten laten staan.
- Salade over vier borden verdelen.
- Kaas erover verkruimelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood.