Australische Bananentaart met Amandelen en Kruidige Specerijen
Deze Australische bananentaart is een heerlijke combinatie van zachte bananen, frisse citroen en krokante amandelen, met een subtiele kruidige smaak van gember, kaneel en kruidnagel.
Equipment
Ingrediënten
- 150 g boter
- 150 g suiker
- Geraspte schil van 1 citroen
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 50 g maïzena
- 2 afgestreken theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- Snufje gemberpoeder
- Snufje kaneel
- Snufje gemalen kruidnagel
- Scheutje melk indien nodig
- 4 bananen fijn geprakt of in plakjes
- Sap van 1 citroen
- 50 g geschaafde amandelen
- Poedersuiker
Instructies
- Klop de boter en suiker in een kom tot een schuimig mengsel.
- Voeg de geraspte citroenschil en eieren toe en roer goed door.
- Meng 150 g bloem, maïzena, bakpoeder, zout en specerijen.
- Zeef dit geleidelijk bij het boter- en suikermengsel en roer goed.
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Voeg een scheutje melk toe als het beslag te stevig is.
- Vet de bodem van een springvorm in en doe de helft van het beslag in de vorm.
- Bak dit 25 minuten in de oven.
- Meng de bananen met citroensap en schep de bananenmassa op de taartbodem.
- Bestrooi met amandelschaafsel.
- Meng de rest van de bloem door de overgebleven helft van het beslag en rol dit uit tot een lap ter grootte van de vorm.
- Leg dit over de bananenlaag en druk de randen aan.
- Bak de taart nog 25 minuten.
- Bestrooi na het bakken met poedersuiker en laat de taart afkoelen in de vorm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze bananentaart met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato of een dessertwijn. De zoete tonen van de wijn passen goed bij de kruidige en zoete smaken van de taart.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 25 g