Authentieke Aloo Gobi – Indiase aardappel-bloemkoolcurry

Aloo Gobi, een Indiase curry met bloemkool en aardappelen in een goudgele gekruide saus, gegarneerd met verse koriander en geserveerd met naanbrood op een rustieke houten tafel.

Authentieke Aloo Gobi – Indiase aardappel-bloemkoolcurry

Aloo Gobi is een klassieke Indiase curry met aardappel en bloemkool, gekruid met aromatische specerijen zoals garam masala, kurkuma en komijn. Een eenvoudig en smaakvol gerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 4 aardappelen geschild en in blokjes (1-1,5 cm)
  • 6 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 2-3 cm gember fijngehakt
  • ¾ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels ketoembar gemalen koriander
  • 3 tomaten ontveld, ontzaad en fijngehakt
  • 400-500 milliliter water
  • 1 theelepel garam masala

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en de aardappelen in blokjes van 1-1,5 cm.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de partjes fijn.
  • Hak de knoflook en gember fijn.
  • Verhit de olie in een pan en voeg het komijnzaad toe.
  • Bak een paar minuten tot het begint te geuren.
  • Voeg de knoflook en gember toe en roer kort door.
  • Doe de aardappelblokjes erbij en bak 2 minuten.
  • Voeg de kurkuma toe en meng goed, zodat de aardappelen ermee bedekt zijn.
  • Herhaal dit met de chilipoeder en de gemalen koriander.
  • Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
  • Schenk het water erbij en laat de curry nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg een paar minuten voor het einde de garam masala toe.
  • De curry hoort niet te nat te zijn, dus laat overtollig vocht inkoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Aloo Gobi met basmatirijst en versgebakken naanbrood voor een complete Indiase maaltijd.
Wijnadvies:
Een aromatische witte wijn zoals Riesling of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij de kruidige smaken van deze curry.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch