Authentieke Hongaarse Goulash met Runderlapjes

Een heerlijk hartige Hongaarse goulash, langzaam gestoofd voor een diepe, rijke smaak. Perfect comfort food!
Porties: 4
inclusief suddertijd 6 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 gram runderlap in blokjes
  • 240 gram rijst
  • 2 eetlepels Hongaarse paprikapoeder zoet
  • 3 paprika's rood, geel, groen, in blokjes
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3 uien gesneden
  • 8 tomaten in blokjes
  • 1 theelepel gemalen foelie
  • 2 theelepels karwijzaad kummel
  • 10 jeneverbessen
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een braadpan op middelhoog vuur en voeg de gesneden uien, knoflook en runderlapjes toe.
  • Braad het vlees goed aan totdat het bruin is.
  • Voeg de paprika's en tomaten toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg het paprikapoeder, gemalen foelie, karwijzaad, jeneverbessen, zout en peper toe aan de pan.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur vervolgens laag en plaats een hitteverdeler (sudderplaatje) onder de pan.
  • Laat de goulash 6 uur langzaam sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Kook vlak voor het opdienen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de goulash met de rijst en een frisse tomatensalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Hongaarse Egri Bikavér (Stierenbloed).

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerecht / Rijst / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Hongarije
Extra aanwijzing Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij