Authentieke Salsa Mexicana

Authentieke Salsa Mexicana

Porties: 4
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 rijpe tomaten ontveld en in blokjes gesneden
  • 5 fijngesneden jalapeñopepers uit een potje, zaadjes verwijderd
  • 1 grote ui in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels limoensap
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de tomaten, jalapeñopepers, ui, en koriander met de hand in de gewenste grootte.
  • Gebruik hiervoor geen blender om de grove structuur te behouden.
  • Pers de knoflookteentjes en voeg deze samen met de gesneden ingrediënten toe aan een grote mengkom.
  • Voeg het limoensap toe en meng alles goed door elkaar.
  • Breng de salsa op smaak met zout en meng opnieuw.
  • Laat de salsa 10 minuten staan zodat de smaken goed kunnen mengen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht bruisende rosé past goed bij de pittige en frisse smaken van de salsa Mexicana.

Voedingswaarden

Calories: 50 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 2 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch