Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 10 rijpe tomaten ontveld en in blokjes gesneden
- 5 fijngesneden jalapeñopepers uit een potje, zaadjes verwijderd
- 1 grote ui in stukjes gesneden
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
- 2 geperste teentjes knoflook
- 2 eetlepels limoensap
- Zout naar smaak
Instructies
- Snijd de tomaten, jalapeñopepers, ui, en koriander met de hand in de gewenste grootte.
- Gebruik hiervoor geen blender om de grove structuur te behouden.
- Pers de knoflookteentjes en voeg deze samen met de gesneden ingrediënten toe aan een grote mengkom.
- Voeg het limoensap toe en meng alles goed door elkaar.
- Breng de salsa op smaak met zout en meng opnieuw.
- Laat de salsa 10 minuten staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht bruisende rosé past goed bij de pittige en frisse smaken van de salsa Mexicana.Voedingswaarden
Calories: 50 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 2 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 7 g