Authentieke Toscaanse Bonensoep
Een rijke Toscaanse bonensoep, boordevol smaak en perfect voor elke gelegenheid. Makkelijk te maken en zeer voedzaam.
Equipment
- grote pan met dikke bodem
- soepkommen
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook heel fijn gesneden
- 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
- 4 à 5 eetlepels olijfolie
- 4 tomaten in blokjes gesneden
- 125 gr gedroogde conchigliette
- 300 gr borlottibonen uit blik uitgelekt
- 300 gr cannellinibonen uit blik uitgelekt en afgespoeld
- 600 ml kippen- of groentebouillon
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Pureer de helft van de cannellinibonen en de helft van de borlottibonen samen met de helft van de bouillon in een keukenmachine tot een glad mengsel.
- Giet het bonenmengsel in een grote pan met dikke bodem en voeg de resterende bonen en bouillon toe.
- Roer goed door.
- Breng de soep aan de kook en voeg de conchigliette toe.
- Laat de soep opnieuw koken, verlaag daarna het vuur en laat het 15 minuten zachtjes koken tot de pasta net gaar is.
- Verhit ondertussen 3 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 2 à 3 minuten tot de knoflook goudbruin is.
- Voeg de gebakken knoflook samen met de peterselie toe aan de soep.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in voorverwarmde soepkommen en besprenkel eventueel met de resterende olijfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze soep met een Chianti Classico of een Pinot Grigio voor een authentieke Toscaanse ervaring.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g