Authentieke Toscaanse Bonensoep

Authentieke Toscaanse Bonensoep

Een rijke Toscaanse bonensoep, boordevol smaak en perfect voor elke gelegenheid. Makkelijk te maken en zeer voedzaam.
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook heel fijn gesneden
  • 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 4 à 5 eetlepels olijfolie
  • 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 125 gr gedroogde conchigliette
  • 300 gr borlottibonen uit blik uitgelekt
  • 300 gr cannellinibonen uit blik uitgelekt en afgespoeld
  • 600 ml kippen- of groentebouillon
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Pureer de helft van de cannellinibonen en de helft van de borlottibonen samen met de helft van de bouillon in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Giet het bonenmengsel in een grote pan met dikke bodem en voeg de resterende bonen en bouillon toe.
  • Roer goed door.
  • Breng de soep aan de kook en voeg de conchigliette toe.
  • Laat de soep opnieuw koken, verlaag daarna het vuur en laat het 15 minuten zachtjes koken tot de pasta net gaar is.
  • Verhit ondertussen 3 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 2 à 3 minuten tot de knoflook goudbruin is.
  • Voeg de gebakken knoflook samen met de peterselie toe aan de soep.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in voorverwarmde soepkommen en besprenkel eventueel met de resterende olijfolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze soep met een Chianti Classico of een Pinot Grigio voor een authentieke Toscaanse ervaring.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Pasen