Authentieke Zwitserse Worteltaart met Amandelen
Geniet van een authentieke Zwitserse worteltaart met amandelen, kaneel en een vleugje citroen. Heerlijk luchtig en perfect als dessert of bij de koffie!
Equipment
- handmixer of garde
Ingrediënten
- 5 eieren
- 250 g suiker
- ½ citroen sap en geraspte schil
- 250 g gemalen amandelen of hazelnoten
- 250 g geraspte wortel
- 1 theelepel kaneel
- 1 mespuntje gemalen kruidnagel
- 50 g bloem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop de eidooiers met de suiker, het citroensap en de citroenschil tot een schuimige massa.
- Meng de gemalen amandelen, geraspte wortel, kaneel, kruidnagel en bloem door het eimengsel.
- Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
- Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm.
- Bak de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart volledig afkoelen.
- Bestrijk de afgekoelde taart met witte glazuur voor een klassieke afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas zoete witte wijn, zoals een Riesling of een Moscato, past perfect bij de zoete en kruidige smaken van deze worteltaart.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 22 g