Een Mexicaans geïnspireerde presentatie van Zwitserse worteltaart, geserveerd op een rustieke aardewerken schaal. De taart heeft een goudbruine kleur, is bedekt met een glanzende witte glazuurlaag en gegarneerd met een vleugje geraspte wortel, verse korianderblaadjes en partjes limoen. De setting bevat kleurrijke Mexicaanse textielpatronen, een houten tafel en warm sfeervol licht, wat zorgt voor een uitnodigende en feestelijke uitstraling. 🥕🍋✨

Authentieke Zwitserse Worteltaart met Amandelen

Geniet van een authentieke Zwitserse worteltaart met amandelen, kaneel en een vleugje citroen. Heerlijk luchtig en perfect als dessert of bij de koffie!
Porties: 8
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 250 g suiker
  • ½ citroen sap en geraspte schil
  • 250 g gemalen amandelen of hazelnoten
  • 250 g geraspte wortel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 mespuntje gemalen kruidnagel
  • 50 g bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop de eidooiers met de suiker, het citroensap en de citroenschil tot een schuimige massa.
  • Meng de gemalen amandelen, geraspte wortel, kaneel, kruidnagel en bloem door het eimengsel.
  • Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
  • Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm.
  • Bak de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
  • Laat de taart volledig afkoelen.
  • Bestrijk de afgekoelde taart met witte glazuur voor een klassieke afwerking.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een glas zoete witte wijn, zoals een Riesling of een Moscato, past perfect bij de zoete en kruidige smaken van deze worteltaart.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Taart
Land van herkomst Zwitserland
Jaargetijde: Herfst / Lente