Avocado en Feta Bruschetta
Ingrediënten
- ½ stokbrood
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 tomaten in zeer kleine blokjes
- 100 g fetakaas in zeer kleine blokjes
- 1 avocado in zeer kleine blokjes
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk beide zijden dun met olijfolie.
- Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 7-8 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Meng in een kom de blokjes tomaten, fetakaas en avocado met het citroensap.
- Verdeel het mengsel over de plakjes stokbrood.
- Serveer de avocado en feta bruschetta direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit voorgerecht. De citrusaroma's in de wijn zullen de smaken van de avocado en tomaat aanvullen, terwijl de zuurgraad zorgt voor een verfrissende combinatie.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 2 mg | Sugar: 0.8 g