Avocado en Feta Bruschetta

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ stokbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten in zeer kleine blokjes
  • 100 g fetakaas in zeer kleine blokjes
  • 1 avocado in zeer kleine blokjes
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk beide zijden dun met olijfolie.
  • Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 7-8 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Meng in een kom de blokjes tomaten, fetakaas en avocado met het citroensap.
  • Verdeel het mengsel over de plakjes stokbrood.
  • Serveer de avocado en feta bruschetta direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit voorgerecht. De citrusaroma's in de wijn zullen de smaken van de avocado en tomaat aanvullen, terwijl de zuurgraad zorgt voor een verfrissende combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 2 mg | Sugar: 0.8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch