Avocado gevuld met Garnalen en Gerookte Zalm

Een verfijnd voorgerecht van avocado, gevuld met garnalen en gerookte zalm. Perfect voor een feestelijke gelegenheid en heerlijk fris van smaak.
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 250 g grijze garnalen
  • 250 g gerookte zalm
  • Citroensap
  • Mayonaise
  • Mosterd
  • Olijfolie

Instructies

  • Halveer de avocado in de lengte en verwijder het vruchtvlees.
  • Snijd het avocado vruchtvlees en de gerookte zalm in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes avocado, zalm en garnalen in een kom.
  • Voeg enkele druppels citroensap en een beetje mayonaise toe, op smaak gebracht met mosterd en olijfolie.
  • Vul de uitgeholde avocadohelften met dit mengsel.
  • Garneer met kleine stukjes dille en schik er opgerolde stukjes zalm omheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht en brengt de smaken van garnalen, zalm en avocado mooi in balans.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst België
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Glutenvrij / Koolhydraat arm / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst