Avocado gevuld met Garnalen en Gerookte Zalm
Een verfijnd voorgerecht van avocado, gevuld met garnalen en gerookte zalm. Perfect voor een feestelijke gelegenheid en heerlijk fris van smaak.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 avocado
- 250 g grijze garnalen
- 250 g gerookte zalm
- Citroensap
- Mayonaise
- Mosterd
- Olijfolie
Instructies
- Halveer de avocado in de lengte en verwijder het vruchtvlees.
- Snijd het avocado vruchtvlees en de gerookte zalm in kleine blokjes.
- Meng de blokjes avocado, zalm en garnalen in een kom.
- Voeg enkele druppels citroensap en een beetje mayonaise toe, op smaak gebracht met mosterd en olijfolie.
- Vul de uitgeholde avocadohelften met dit mengsel.
- Garneer met kleine stukjes dille en schik er opgerolde stukjes zalm omheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht en brengt de smaken van garnalen, zalm en avocado mooi in balans.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 1 g