Aziatisch Gemarineerde Zalm met Groente en Basmati Rijst
Geniet van deze heerlijke Aziatisch gemarineerde zalm, perfect gecombineerd met knapperige groenten en basmati rijst.
Ingrediënten
- 1 el hoisinsaus
- 1 el sojasaus
- 1 el visolie
- 1 el wokolie
- 2 cm verse gember zeer fijn gesneden
- 2 kleine paksoi gesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 tl vijfkruidenpoeder
- 240 gram bimi in stukjes
- 200 gram kastanjechampignons in plakjes
- 1 prei in ringetjes
- 1 sjalot fijn gesneden
- 1 Spaanse peper zonder zaad, fijn gesneden
- 500 gram verse zalm met huid
- Sap van 1 limoen
Instructies
- Meng in een grote schaal de knoflook, gember, sjalot, visolie, wokolie, hoisinsaus, limoensap, vijfkruidenpoeder, Spaanse peper en sojasaus.
- Leg de zalm in de marinade en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is.
- Laat de zalm minstens 1 uur marineren.
- Kook de basmati rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een wok en voeg een beetje wokolie toe.
- Wok de prei, paksoi, kastanjechampignons en bimi tot ze gaar en knapperig zijn.
- Haal de zalm uit de marinade en dep deze droog met keukenpapier.
- Bak de zalm in een gloeiend hete pan met een beetje olie, ongeveer 5 minuten op de huidkant.
- Zet het vuur uit, draai de zalm om en laat deze nog 2 minuten rusten.
- Verwijder de huid van de zalm.
- Voeg de overgebleven marinade toe aan de gewokte groenten en roer goed door.
- Serveer de zalm samen met de groenten en de basmati rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte en frisse witte wijn zoals Riesling of een Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g