Babi Boemboe Tjin - Pittig Oosters Varkensvleesgerecht

Babi Boemboe Tjin - Pittig Oosters Varkensvleesgerecht

Babi Boemboe Tjin is een kruidig en smaakvol Indonesisch gerecht met mals varkensvlees, gekruid met authentieke specerijen zoals ketoembar, djinten en djahé. Ideaal voor liefhebbers van pittige Oosterse gerechten.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g varkensvlees in dobbelstenen gesneden
  • 10 sjalotjes fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 g prei fijn gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ei
  • 100 ml bouillon
  • Olie voor het bakken
  • ½ theelepel djahé
  • 1 theelepel kentjoer
  • 3 kemiries gepoft en fijngehakt
  • 1 eetlepel ketoembar
  • ½ eetlepel djinten
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd het varkensvlees in dobbelstenen.
  • Pof de kemiries en hak ze fijn met de sjalotten en knoflook.
  • Meng dit met de overige kruiden en wrijf het vlees hiermee in.
  • Verhit olie in een braadpan en bak het gekruide vlees bruin.
  • Klop het ei los met de bloem en voeg de bouillon toe.
  • Voeg de fijngesneden prei bij het vlees en laat het geheel smoren tot bijna al het vocht is verdampt en het vlees gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Riesling past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht en brengt het pittige karakter mooi in balans.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 24 g | Vet: 22 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië / Oosters
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij