Babi Padang - Kruidig Indonesisch Varkensvlees
Babi Padang is een kruidig stoofgerecht met mals varkensvlees, bereid met Indonesische kruiden. Dit bijgerecht is ideaal om te serveren bij een warme rijstmaaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de varkensvleesdobbelstenen in met djahé, kentjoer, kemiriepasta en djinten.
- Verhit wat boter in een braadpan en bak het gekruide vlees rondom bruin.
- Klop het ei los, meng met de bloem en voeg de bouillon toe.
- Roer de fijngesneden prei erdoor.
- Voeg dit mengsel toe aan het vlees in de pan.
- Laat het gerecht op laag vuur smoren tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een volle rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij de rijke en kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 24 g | Vet: 22 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g