Babi Padang met gekruide varkensblokjes in dikke saus, geserveerd in een warme Aziatische keuken.

Babi Padang - Kruidig Indonesisch Varkensvlees

Babi Padang is een kruidig stoofgerecht met mals varkensvlees, bereid met Indonesische kruiden. Dit bijgerecht is ideaal om te serveren bij een warme rijstmaaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g varkensvlees in dobbelstenen
  • 2 uien fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel kentjoer
  • 2 eetlepels kemiriepasta
  • ½ eetlepel djinten
  • 1 kopje prei fijngesneden
  • 1 kopje bouillon
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • Boter om te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Wrijf de varkensvleesdobbelstenen in met djahé, kentjoer, kemiriepasta en djinten.
  • Verhit wat boter in een braadpan en bak het gekruide vlees rondom bruin.
  • Klop het ei los, meng met de bloem en voeg de bouillon toe.
  • Roer de fijngesneden prei erdoor.
  • Voeg dit mengsel toe aan het vlees in de pan.
  • Laat het gerecht op laag vuur smoren tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een volle rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij de rijke en kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 24 g | Vet: 22 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij