Babi tjampoer met hamblokjes, witte bonen, lombok en kruiden in oosterse keuken.

Babi Tjampoer - Kruidig Varkensvlees met Witte Bonen

Een heerlijke Babi Tjampoer met kruidige hamlappen, witte bonen en oosterse specerijen. Een smaakvol bijgerecht dat goed combineert met rijst of noedels.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g hamlappen in dobbelsteentjes
  • 2 uien in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngemaakt
  • 2 rode lomboks in ringetjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 blikje witte bonen
  • 1 theelepel trassi
  • 1 salamblad
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Olie om in te bakken

Instructies

  • Bestrooi de blokjes vlees met zout, peper en nootmuskaat en bak ze knapperig bruin in wat olie.
  • Fruit in dezelfde olie de knoflook, trassi, uien en lomboks tot de uien bruin zijn.
  • Voeg de blokjes tomaat toe en bak deze kort mee op laag vuur.
  • Voeg het vlees, salamblad en een kopje water toe.
  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Roer de witte bonen erdoor en verwarm het gerecht goed door.
  • Bind eventueel met allesbinder voor een dikkere saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een kruidige rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de rijke smaken van deze Babi Tjampoer.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst Fusion / Indonesië
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij