Babi Tjampoer - Kruidig Varkensvlees met Witte Bonen
Een heerlijke Babi Tjampoer met kruidige hamlappen, witte bonen en oosterse specerijen. Een smaakvol bijgerecht dat goed combineert met rijst of noedels.
Equipment
- Roerlepel
Ingrediënten
Instructies
- Bestrooi de blokjes vlees met zout, peper en nootmuskaat en bak ze knapperig bruin in wat olie.
- Fruit in dezelfde olie de knoflook, trassi, uien en lomboks tot de uien bruin zijn.
- Voeg de blokjes tomaat toe en bak deze kort mee op laag vuur.
- Voeg het vlees, salamblad en een kopje water toe.
- Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
- Roer de witte bonen erdoor en verwarm het gerecht goed door.
- Bind eventueel met allesbinder voor een dikkere saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een kruidige rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de rijke smaken van deze Babi Tjampoer.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g