Basilicum Kaasfondue met Notenciabatta en Groenten

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zak panklare broccoli 300 g
  • ½ courgette
  • 1 ciabatta con noci afbakbrood
  • 1 pak kaasfondue 400 g
  • 1 zakje verse basilicum 15 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook deze naar wens beetgaar of laat ze rauw.
  • Was de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes.
  • Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing in 6-8 minuten af.
  • Smelt in een braadpan of speciale caquelon de inhoud van het pak kaasfondue op hoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Roer af en toe.
  • Snijd de ciabatta in stukjes.
  • Pluk de steeltjes van de basilicum en snijd het blad in reepjes.
  • Roer de basilicum door de gesmolten kaasfondue.
  • Zet de fondue op een rechaud op tafel.

Serveersuggestie:

  • Serveer de basilicum kaasfondue met de ciabatta, broccoli en courgette.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze basilicum kaasfondue met notenciabatta en groenten past perfect bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 800 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Italië / Zwitserland