Een romige basilicum-knoflooksaus gepresenteerd in een rustiek kommetje, gegarneerd met verse basilicumblaadjes. Op de achtergrond staat een pot met verse basilicum en enkele knoflooktenen in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en warme verlichting.

Basilicum-knoflooksaus met Crème Fraîche

Een romige saus met basilicum en knoflook, perfect voor pasta, vlees of groenten.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • dl runderbouillon
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • Bindmiddel allesbinder of maïzena
  • Bosje basilicum
  • Klontje boter
  • Peper
  • Zout
  • 1 klein uitje

Instructies

  • Snipper het uitje fijn en snijd de knoflook in plakjes.
  • Smelt een klontje boter in een steelpan.
  • Fruit de knoflook en het uitje tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de crème fraîche en de runderbouillon toe.
  • Breng de saus aan de kook en laat het enkele minuten goed doorkoken.
  • Voeg de blaadjes basilicum toe.
  • Hak de basilicum fijn met een staafmixer terwijl deze in de saus is.
  • Bind de saus af met een bindmiddel tot de gewenste dikte.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een zachte witte wijn, zoals Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 3 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Herfst / Winter