Basilicum-knoflooksaus met Crème Fraîche
Een romige saus met basilicum en knoflook, perfect voor pasta, vlees of groenten.
Equipment
Ingrediënten
- 1½ dl runderbouillon
- 2 dl crème fraîche
- 2 teentjes knoflook
- Bindmiddel allesbinder of maïzena
- Bosje basilicum
- Klontje boter
- Peper
- Zout
- 1 klein uitje
Instructies
- Snipper het uitje fijn en snijd de knoflook in plakjes.
- Smelt een klontje boter in een steelpan.
- Fruit de knoflook en het uitje tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de crème fraîche en de runderbouillon toe.
- Breng de saus aan de kook en laat het enkele minuten goed doorkoken.
- Voeg de blaadjes basilicum toe.
- Hak de basilicum fijn met een staafmixer terwijl deze in de saus is.
- Bind de saus af met een bindmiddel tot de gewenste dikte.
- Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een zachte witte wijn, zoals Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 3 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g