Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Basilicumsaus-Receptenplein.nl

Basilicumsaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl visbouillon
  • 2 ½ dl slagroom
  • Zout peper
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum

Instructies

  • In de boter het sjalotje 5 minuten zacht bakken.
  • Voeg de witte wijn en visbouillon toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
  • Voeg de slagroom toe en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Roer vlak voor het serveren de fijngehakte basilicum erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze basilicumsaus is een smaakvolle toevoeging aan verschillende gerechten, zoals vis, gevogelte of pasta. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus