Basisrecept Harde Wener Deeg

Basisrecept Harde Wener Deeg

Een veelzijdig en stevig deeg dat perfect is voor het maken van diverse gebakjes en koekjes. Dit Harde Wener deeg biedt een stevige, maar smaakvolle basis voor jouw bakcreaties.
Porties: 750 g deeg
(inclusief rusttijd) 2 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g zachte roomboter
  • 140 g suiker
  • 2 eieren
  • Geraspte schil van 2 citroenen
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 500 g bloem gezeefd
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng de zachte roomboter en suiker met een mixer tot een romig geheel.
  • Voeg met de hand de eieren en de geraspte schil van citroenen en sinaasappel toe en meng goed door.
  • Voeg vervolgens de gezeefde bloem en een snufje zout toe.
  • Werk het deeg met de hand goed door.
  • Het deeg kan in het begin stug en onsamenhangend lijken, maar door stevig te kneden ontstaat een soepel deeg.
  • Voeg indien nodig extra boter toe.
  • Kneed het deeg totdat het soepel en samenhangend is.
  • Vorm het deeg tot een bal.
  • Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het 2 uur rusten in de koelkast.
  • Het deeg kan ook tot 1 dag van tevoren worden bereid of ingevroren voor later gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Hoewel het deeg zelf geen wijnsuggestie nodig heeft, kun je de gebakjes die je met dit deeg maakt, combineren met een dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato voor een zoete touch.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Gebak / Koek
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst