Een rustieke en smakelijke presentatie van Beierse aardappelsalade, gemaakt met nieuwe aardappeltjes, lente-uitjes, knoflook, dille en een lichte olijfoliedressing. De salade is gegarneerd met verse peterselie en geserveerd in een eenvoudige, traditionele schaal. Op de achtergrond zijn verse ingrediënten zoals dille, aardappelen en olijfolie te zien, met een gezellige en uitnodigende keuken die traditionele Beierse charme uitstraalt.

Beierse Aardappelsalade met Dille en Peterselie

Frisse Beierse aardappelsalade met dille en peterselie, een smaakvolle toevoeging aan elke maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 900 gr nieuwe aardappeltjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 fijngehakte lente-uitjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden verse dille of 1 eetlepel gedroogde dille
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • ½ theelepel suiker
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie

Instructies

  • Was de aardappeltjes goed en kook ze ongeschild in een pan met water net gaar.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan.
  • Bak de lente-uitjes en de knoflook zachtjes gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg de dille toe en bak dit nog 1 minuut zachtjes mee.
  • Voeg de wijnazijn en suiker toe en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappelen af en schenk, terwijl ze nog warm zijn, de dressing over de aardappelen.
  • Laat de aardappelen afkoelen en bestrooi met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of Grüner Veltliner vormt een uitstekende match met deze frisse aardappelsalade.

Voedingswaarden

Calories: 215 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Picknick