Beierse Aardappelsalade met Dille en Peterselie
Frisse Beierse aardappelsalade met dille en peterselie, een smaakvolle toevoeging aan elke maaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Was de aardappeltjes goed en kook ze ongeschild in een pan met water net gaar.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan.
- Bak de lente-uitjes en de knoflook zachtjes gedurende 2-3 minuten.
- Voeg de dille toe en bak dit nog 1 minuut zachtjes mee.
- Voeg de wijnazijn en suiker toe en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappelen af en schenk, terwijl ze nog warm zijn, de dressing over de aardappelen.
- Laat de aardappelen afkoelen en bestrooi met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of Grüner Veltliner vormt een uitstekende match met deze frisse aardappelsalade.
Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g