Belgische uiensoep met bier

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 middelgrote uien grof gesneden
  • 2 fijngesnipperde knoflookteentjes
  • 50 g boter
  • ½ l bouillon blokjes of vleesextract
  • 1 lepel anco vloeiende bloem
  • Peper
  • Zout
  • 2 flesjes bier

Instructies

  • Bak de boter lichtjes aan in een pan, voeg de uien en de knoflook toe en bak ze goudbruin.
  • Strooi dan de bloem over de uien en laat het nog even sudderen.
  • Giet vervolgens de bouillon en het bier in de pan en kook de soep gedurende 5 minuten.
  • Breng het op smaak met peper en zout.
  • Geniet van deze heerlijke Belgische uiensoep met een vleugje bier!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst België