Een traditionele presentatie van Berlijnse aardappelsalade, met warme gesneden aardappelen, knapperige spekblokjes en een lichte dressing van azijn, bouillon en kruiden. De salade is gegarneerd met verse peterselie en geserveerd in een rustieke schaal. Op de achtergrond zijn verse ingrediënten zoals uien, aardappelen en peterselie te zien, geplaatst in een gezellige, traditionele Duitse keuken, perfect als bijgerecht voor grill- of barbecuemaaltijden.

Berlijnse Aardappelsalade met Spek en Peterselie

Een klassieke Berlijnse aardappelsalade met spek en peterselie, heerlijk bij gegrilde gerechten of als smakelijk bijgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen Bintjes
  • 1 gesnipperde ui
  • theelepel zout
  • ½ theelepel witte peper
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels azijn
  • ¼ liter vleesbouillon
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gr gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappelen af, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
  • Snijd de ui fijn en doe deze samen met zout, peper, suiker en azijn in een saladeschaal.
  • Giet de warme bouillon over het ui-mengsel.
  • Snijd de warme aardappelen in plakjes en voeg deze toe aan de schaal.
  • Schep de salade voorzichtig om om de aardappelen intact te houden.
  • Smelt de boter in een pan en bak hierin de spekblokjes.
  • Schenk het boter-spek mengsel over de salade en schep opnieuw om.
  • Laat de salade even intrekken en bestrooi vlak voor het serveren met gehakte peterselie.
  • Serveer lauwwarm of koud als bijgerecht bij gegrilde gerechten of barbecue.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Silvaner of Weissburgunder past perfect bij deze Berlijnse aardappelsalade.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 11 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Salade / Varkensvlees
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Picknick