Bhaji van sperziebonen en paddestoelen

Bhaji van sperziebonen en paddestoelen

Een bhaji, bhajji, Bhajiya of bajji is een pittig tussendoortje of voorgerecht vergelijkbaar met een beignet, afkomstig uit het Indiase subcontinent, met verschillende varianten.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 150 gram champignons
  • 1 grote ui
  • 50 gram boter
  • ½ theelepel geelwortelpoeder koenjit
  • ½ theelepel cayennepeper
  • zout

Instructies

  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze in kleine stukjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de ui in ± 5 minuten bruin.
  • Voeg de sperziebonen en het geelwortelpoeder toe en fruit ze ± 3 minuten mee.
  • Voeg de champignons, de cayennepeper en het zout toe en stoof alles op zacht vuur in ± 20 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Voorgerechten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch