Biefstuk met Romige Peperaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kogelbiefstukken
  • 3 eetlepels rode wijn of 2 eetlepels cognac
  • 1 pakje pepersaus voor vlees en pasta à 3 cups
  • 1 gourmetgroentepakket of 75 g champignons in plakjes, ½ rode paprika in stukjes, 1 gesnipperde rode ui

Instructies

  • Snijd de biefstuk in repen of blokjes en leg deze samen met de groenten uit het pakket op een schaal.
  • Doe de saus uit de cups in een kom en roer de rode wijn of cognac erdoor.
  • Zet de sauskom naast de biefstuk op een bord.
  • Bak een kwart van de biefstuk op een hete grillplaat tot deze rondom bruin is.
  • Schep een beetje saus in een pan en leg de gebakken biefstuk erin.
  • Plaats de pan op een schoon deel van de grillplaat en laat de biefstuk verder garen in de saus tot deze rosé is.
  • Schep af en toe om.
  • Bak tegelijkertijd een kwart van de groentemix (ui, paprika en champignons) gaar op de grillplaat, regelmatig omscheppen met 2 houten spatels.
  • Schep de groenten op een bord en schenk de biefstuk met saus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon past goed bij de smaken van dit gerecht. Als je liever wit drinkt, probeer dan een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Frankrijk / Fusion / Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Lactosevrij / Suikervrij