Biefstuk met Romige Peperaus
Ingrediënten
- 2 kogelbiefstukken
- 3 eetlepels rode wijn of 2 eetlepels cognac
- 1 pakje pepersaus voor vlees en pasta à 3 cups
- 1 gourmetgroentepakket of 75 g champignons in plakjes, ½ rode paprika in stukjes, 1 gesnipperde rode ui
Instructies
- Snijd de biefstuk in repen of blokjes en leg deze samen met de groenten uit het pakket op een schaal.
- Doe de saus uit de cups in een kom en roer de rode wijn of cognac erdoor.
- Zet de sauskom naast de biefstuk op een bord.
- Bak een kwart van de biefstuk op een hete grillplaat tot deze rondom bruin is.
- Schep een beetje saus in een pan en leg de gebakken biefstuk erin.
- Plaats de pan op een schoon deel van de grillplaat en laat de biefstuk verder garen in de saus tot deze rosé is.
- Schep af en toe om.
- Bak tegelijkertijd een kwart van de groentemix (ui, paprika en champignons) gaar op de grillplaat, regelmatig omscheppen met 2 houten spatels.
- Schep de groenten op een bord en schenk de biefstuk met saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon past goed bij de smaken van dit gerecht. Als je liever wit drinkt, probeer dan een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g