Biefstuksalade met Mango, Paprika en Koriander
Een frisse salade met malse biefstukreepjes, zoete mango, paprika en koriander, op smaak gebracht met een kruidige limoen-dressing.
Ingrediënten
- 2 biefstukken van 100 g elk
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 limoen
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 gele paprika in stukjes gesneden
- 2 mango's geschild en in blokjes gesneden
- 100 g veldsla
- 15 g koriander fijngehakt
Instructies
- Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Verhit de grillpan en bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie.
- Grill de biefstukken 4 minuten per kant.
- Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze dan in repen.
- Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
- Meng in een kom het limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
- Meng het met de rest van de olijfolie tot een dressing.
- Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat het 1½ uur intrekken.
- Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Meng de mango met de veldsla en koriander.
- Verdeel de salade over 4 borden en schep de biefstukreepjes er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de salade met vers brood of een frisse dressing naar keuze.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze frisse salade.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 14 g