Bieten-Veldslastamppot met Kabeljauwpakketjes

Bieten-Veldslastamppot met Kabeljauwpakketjes

Een gezonde en smaakvolle stamppot met rode bieten en veldsla, geserveerd met delicate kabeljauw in een pakketje. Perfect voor een doordeweekse avond vol comfort en voedingswaarde.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 150 g veldsla
  • 1 bosje dille
  • 1 dl droge witte wijn
  • 300 g kabeljauw
  • 500 g kruimige aardappels
  • 4 lente-ui
  • 50 g boter
  • 500 g voorgekookte bieten
  • l demi-crème fraîche
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Knip 4 vierkante vellen bakpapier en verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken, leg ze midden op elk vel.
  • Hak de dille grof en verdeel de helft ervan samen met wat vlokjes boter over de vis.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw de pakketjes dicht, giet een klein scheutje witte wijn door de laatste opening en bind de pakketjes dicht met een touwtje.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en laat de vis in de oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  • Kook intussen de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Breng in een andere pan ruim water aan de kook, verwijder de schil van de bieten en kook ze 3 minuten.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes.
  • Verwarm de crème fraîche op laag vuur, voeg de rest van de gehakte dille toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bieten grof en stamp ze met de aardappelen tot een grove stamppot.
  • Roer de warme room erdoor en schep daarna snel de veldsla en de lente-ui door.
  • Serveer de stamppot direct met de vispakketjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietips:
  • Vervang de veldsla door kleinbladige spinazie of gesneden andijvie. -
  • Vervang het vispakketje door een pakketje met een plak feta van 50 gr, besprenkeld met olijfolie en 2 eetlepels versgehakte tuinkruiden.
  • Zet vervolgens 12 minuten in de oven.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een frisse Sauvignon Blanc of een andere droge witte wijn om de zachte smaken van de vis en de romige stamppot te accentueren.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Stoofpot / Vis
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Pescatarian