Bieten-Veldslastamppot met Kabeljauwpakketjes
Een gezonde en smaakvolle stamppot met rode bieten en veldsla, geserveerd met delicate kabeljauw in een pakketje. Perfect voor een doordeweekse avond vol comfort en voedingswaarde.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 150 g veldsla
- 1 bosje dille
- 1 dl droge witte wijn
- 300 g kabeljauw
- 500 g kruimige aardappels
- 4 lente-ui
- 50 g boter
- 500 g voorgekookte bieten
- ⅛ l demi-crème fraîche
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Knip 4 vierkante vellen bakpapier en verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken, leg ze midden op elk vel.
- Hak de dille grof en verdeel de helft ervan samen met wat vlokjes boter over de vis.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vouw de pakketjes dicht, giet een klein scheutje witte wijn door de laatste opening en bind de pakketjes dicht met een touwtje.
- Leg de pakketjes op een bakplaat en laat de vis in de oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.
- Kook intussen de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
- Breng in een andere pan ruim water aan de kook, verwijder de schil van de bieten en kook ze 3 minuten.
- Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Verwarm de crème fraîche op laag vuur, voeg de rest van de gehakte dille toe en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de bieten grof en stamp ze met de aardappelen tot een grove stamppot.
- Roer de warme room erdoor en schep daarna snel de veldsla en de lente-ui door.
- Serveer de stamppot direct met de vispakketjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
- Vervang de veldsla door kleinbladige spinazie of gesneden andijvie. -
- Vervang het vispakketje door een pakketje met een plak feta van 50 gr, besprenkeld met olijfolie en 2 eetlepels versgehakte tuinkruiden.
- Zet vervolgens 12 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g