Bladerdeeg Gehakt Party Snacks
Warm zijn ze het lekkerst, maar koud kan ook prima.
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode peper fijngehakt
- 2 cm verse gember fijngehakt
- 1 tl geelwortel
- 1 tl korianderpoeder
- ½ tl komijnpoeder
- 3 eetlepels verse munt fijngehakt
- 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- 2 eetlepels olie
- Zout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Bladerdeeg
- 1 eidooier gemengd met een beetje koffiemelk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember tot ze zacht zijn en de geuren vrijkomen.
- Voeg de geelwortel, koriander en komijn toe, bak dit kort mee.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul in dit mengsel.
- Meng de fijngehakte munt, peterselie, citroensap, zout en peper door het gehaktmengsel.
- Laat het afkoelen.
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel de vulling over de onderste helft van de plakjes bladerdeeg.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water en vouw de bovenste helft over de vulling.
- Druk stevig aan om te sluiten.
- Snijd met een scherp mes elk bladerdeegworstje in 3 delen.
- Bestrijk de bovenkant met het eidooier-koffiemelkmengsel.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 26 g | Vet: 36 g | Sugar: 2 g