Een verfijnd vijgentaartje, bestaande uit knapperige laagjes bladerdeeg, gekarameliseerde vijgenschijfjes en gepocheerde peer, elegant gepresenteerd op een rustiek keramisch bord. Het dessert is bestrooid met poedersuiker, gedecoreerd met een frambozenpuree en afgewerkt met verse vijgen en een takje munt. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🍐🍓✨

Bladerdeeg Vijgentaartjes met Peer en Vanille

Pastina con Vico
Deze verfijnde bladerdeeg vijgentaartjes met peer en een vleugje vanille zijn een elegante afsluiter van elke maaltijd. Perfect voor een feestelijk dessert!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 450 g bladerdeeg 10 plakjes, ontdooid
  • 2 rijpe peren geschild, klokhuis verwijderd
  • 40 g boter
  • ½ vanillestokje
  • 10 anijszaadjes fijngewreven
  • Poedersuiker voor garnering
  • 4 verse vijgen ongeschild

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het bladerdeeg dun uit tot een lap van 32 x 42 cm.
  • Prik het deeg in en bak het in het midden van de oven in ± 12-16 minuten goudbruin.
  • Laat het bladerdeeg afkoelen en steek er 12 rondjes uit (doorsnede 10 cm).
  • Snijd de peren in dunne plakjes.
  • Bak de vijgen in 20 g boter met het opengesneden vanillestokje gedurende ± 2 minuten.
  • Bak in de rest van de boter de peer met het anijszaad gedurende ± 2 minuten.
  • Laat beide mengsels afkoelen.
  • Maak 4 stapeltjes van een deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje.
  • Bestrooi met poedersuiker.
  • Serveer eventueel met een puree van frambozen of aardbeien (200 g fruit pureren, zeven en mengen met 1 eetlepel citroensap en 1 ½ eetlepel poedersuiker).

Notities / Tips / Wijnadvies

Varieer met andere vruchten zoals mango, perzik, kakifruit, appel of banaan.
Serveertip:
Serveer de vijgentaartjes lauwwarm met een bolletje vanille-ijs en een scheutje frambozensaus voor een extra luxe presentatie.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Italiaanse Vin Santo voor een perfecte smaakcombinatie.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 22 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Hartige taart / Taart
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst