Bladerdeegbakjes met Zure Room en Rood Fruit

Bladerdeegbakjes gevuld met romige vanillezure room, kleurrijk rood fruit zoals aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen en rode aalbessen, en gegarneerd met verse munt. Een feestelijk en fris dessert.

Bladerdeegbakjes met Zure Room en Rood Fruit

Luchtige bladerdeegbakjes gevuld met romige zure room en vers rood fruit, perfect voor een verfrissend en elegant dessert.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 250 g zure room
  • Merg van 2 vanillestokjes
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 8 aardbeien
  • 8 frambozen
  • 8 bramen
  • 16 blauwe bessen
  • 32 aalbessen
  • 8 kleine munttopjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en snijd het in 8 gelijke stukken.
  • Vet de achterkant van een muffinvorm in met boter of bakspray zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Meng de zure room met de poedersuiker en het vanillemerg.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en zet deze in de koelkast om op te stijven.
  • Verdeel het deeg over de achterkant van de muffinvorm, bestrijk het met wat water en strooi rietsuiker over de stukken deeg.
  • Bak het deeg 15 minuten tot het lichtbruin is.
  • Haal de vorm uit de oven, verwijder de stukken deeg en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Bak de stukken deeg nog eens 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze volledig afkoelen.
  • Vul de bakjes met het zure roommengsel.
  • Verdeel over ieder bakje 1 aardbei, 1 braam, 1 framboos, 4 aalbessen en 2 blauwe bessen.
  • Werk af met een topje verse munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de bakjes als elegant dessert na een lichte zomerse maaltijd of bij een feestelijke gelegenheid.
Wijnadvies:
Deze rijk gevulde bladerdeegbakjes met zure room en rood fruit passen goed bij een frisse, licht mousserende wijn zoals een Prosecco uit Italië.
 
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente / Zomer