Bladerdeegbakjes met Zure Room en Rood Fruit
Luchtige bladerdeegbakjes gevuld met romige zure room en vers rood fruit, perfect voor een verfrissend en elegant dessert.
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 250 g zure room
- Merg van 2 vanillestokjes
- 2 eetlepels poedersuiker
- 8 aardbeien
- 8 frambozen
- 8 bramen
- 16 blauwe bessen
- 32 aalbessen
- 8 kleine munttopjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en snijd het in 8 gelijke stukken.
- Vet de achterkant van een muffinvorm in met boter of bakspray zodat het deeg niet blijft plakken.
- Meng de zure room met de poedersuiker en het vanillemerg.
- Doe het mengsel in een spuitzak en zet deze in de koelkast om op te stijven.
- Verdeel het deeg over de achterkant van de muffinvorm, bestrijk het met wat water en strooi rietsuiker over de stukken deeg.
- Bak het deeg 15 minuten tot het lichtbruin is.
- Haal de vorm uit de oven, verwijder de stukken deeg en laat ze op een rooster afkoelen.
- Bak de stukken deeg nog eens 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze volledig afkoelen.
- Vul de bakjes met het zure roommengsel.
- Verdeel over ieder bakje 1 aardbei, 1 braam, 1 framboos, 4 aalbessen en 2 blauwe bessen.
- Werk af met een topje verse munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g