Broodpudding met boerenjongens en cranberries

Boerenjongens en Cranberry Broodpudding

Geniet van deze heerlijke Boerenjongens en Cranberry Broodpudding als een smakelijk en verrassend nagerecht!
Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de broodpudding:

  • 6 sneetjes oud witbrood zonder korst
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 20 gram suiker
  • 100 ml room
  • 125 gram verse cranberries
  • 50 gram suiker
  • 80 gram boerenjongens geweekte rozijnen in brandewijn
  • 100 ml opgeklopte slagroom
  • Rietsuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C (Hetelucht Plus).
  • Was de cranberries en meng ze met suiker.
  • Verdeel ze over een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
  • Meng ondertussen melk, ei, suiker, en room in een kom.
  • Vet een 0.6 liter stoomovenpan in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Snijd de sneetjes brood in plakjes die de bodem van de stoomovenpan bedekken.
  • Meng de boerenjongens met de gebakken cranberries.
  • Leg een laagje boerenjongens en cranberries op het brood in de stoomovenpan.
  • Giet er wat van het roommengsel overheen.
  • Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje brood bedekt met roommengsel.
  • Dek de stoomovenpan af met aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten in de oven.
  • Laat de pudding goed afkoelen.
  • Verwarm de grill voor op 220°C.
  • Snijd de pudding in plakken, bestrooi met rietsuiker en leg ze op een bakplaat onder de grill gedurende 5 minuten tot de suiker karameliseert.
  • Serveer de broodpudding met een toefje opgeklopte slagroom.

Voedingswaarden

Calories: 572 kcal | koolhydraten: 82 g | Protein: 10 g | Vet: 22 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 42 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm